2024. már 25.

Böngésszük a tabellát

írta: Ross Satyr
Böngésszük a tabellát

Bizony, öles léptekkel haladnak felnőtt női labdarúgó csapataink a szezon befejezése felé. Annak, hogy ki  nyeri meg az alapszakaszt, és kinek jut a második hely, nem sok jelentősége van (még csak egy rongyos oklevelet sem kap a győztes), mindenképpen az első és a második játssza a Nagy Döntőt, legalább két mérkőzéssel. Amúgy az alapszakaszi harmadik helyért folytatott versengésben most az MTK csúnyán lemaradt, és egy valóságos akadémiai csapat vette át ezt a helyezést, a Puskás. A fiúk között is viszonylag jól hajt a csapat.

Vessünk egy pillantást az Adatlap jobb oldali sávjára: a top góllövők vannak ott felsoolva. Milyen érfekes, hogy még egyszer sem kapott válogatott behívót Siklér Kinga, Csigi Eszter, nagyon ritkán Kocsán Petra, sohasem Csiki Anna, nagyon kevésszer Bíró Barbi, Németh Loretta. Kapjuk is a gólokat két meccsenként tízesével, emlékszünk? Nagyon elkésett az amatőr Frau Kratz kirúgása, és a helyére igyekvő pótlóktól sem igazán várhatunk semmi kiemelkedőt: nincs kivel. Nem játszhat egy csapatban tíz Turányi Lilla.

Hogy melyik két csapatnak kell búcsút mondania az NBI-nek, az kezd egyértelművé válni, miközben a Fehérvár ritka jópénzügyi helyzetben van, ahogy mindig is volt. A leírtakat akár ellensúlyozhatná is a korosztályos válogatottjainkra jellemző jóval pozitívabb kép, csak hát sajnos az a kép erősen negatív. Nálukk is pedig, akárcsak a felnőtteknél, hatalmas stáb ül le a kispadra; egyikükről se tudjuk, ki ő és mi a feladata. Kellene tudnunk? Alighanem.

Nemzetközi szezon új selejtező sorozat kezdődik hamarosan, volna mire készülniük az asszonyoknak és lányoknak. A sorsolások sokat ígérőek, így még sajnálatosabb lesz a tovább-nem-jutás. Vagy bízzunk bennük? Nem tanácsolom.

Szólj hozzá

er Bíró Barbi