2024. már 15.

Anti-válogatott

írta: Ross Satyr
Anti-válogatott

Egyre kevesebb azoknak a hölgyeknek a száma, akik méltán, a tartós jó teljeítméníük alapján kerülnek be a Frau Kratz-féle mahyar női felnőtt labdarúgó válogatottba. Aligha egyenlíti  ki ezt a csökkenést azooknak a labdarúgó hölgyeknek egyre növekvő száma, akiknek meggyőződésem szerint helye lenne ott.

Nem kelll mást tenni, mint megnézni az MLSZ Adatbankban található góllövőlistát, a vezető Vachter Fanni mögött, akit a nagymami néha becserél, ott sorakozik Siklér Kinga, Kocssán Petra és Csigi Eszter. Kiesett a figyelésből a nagy tehetségként Svédországba szerződött Csiki Anna, és még ki tudja hány légiósunk.

Örökké a csapattban van viszont az alaposan visszaesett Fenyvesi Evelin, a modellként többre hivatott Süle Dóra és a lassú, tömegtúltengésben szenvedő Zágor Bernadett (én kérek bocsánatot helyette). Nem élete formájában védeget Szőcs kapus, a középpályánk nem szűr és nem támogat, a szélső védőink számára ismeretlen a box-to-box kifejezés, vagy csak alkalmatlanok rá..Kaján Zsanettől a labdát csak örökölni lehet.

Szégyenszemre meccsről meccsre Turányi Lilla tesz csak valami akciónak nevezhetőt, amiből gólunk érhető el. Ám hátul az ő fejjátéka is semirekellő. A csapatot egy végtelenhez közelítő számú stáb készíti fel, láthatjuk, hogyan. Fogalmunk sem lehet, szurkolóknak, hogy kinek mi a neve és feladata. Látott már valaki Kratz aláírású beszámolót a szezonról? Aligha. Kedves szurkolótárs, ne reménykedj, minden így  marad, ha a Großmutti itt marad.

Szólj hozzá