2024. jan 03.

A-ba jutni vagy B-ben maradni?

írta: Ross Satyr
A-ba jutni vagy B-ben maradni?

Az UEFA női Nemzetek Ligája mérkőzéssorozat keretében a magyar válogatott nem kapott félelmetes ellenfeleket. Az oda-vissza mérkőzések során a csoportban ez a végeredméby alakult ki:

1. írország 12 pont, hibátlan
 2. Magyarország, 8 pont
3. Észak-írország 7 pont
4, Albánia, 1 pont

Frau Margret Kratz értékelése szerint ezzel az A-válogatottunk 'az elit-tagság küszöbére ért. A kiírásnak megfelelően, tavasszal a magyar válogatott Belgium ellen játszik oda-vissza mérkőzést: a győztes felkerül vagy marad az A-divízióban, a vesztes marad vagy  visszaesik a B-divízióba. Az Európa-bajnoki főtáblára csak az A-divzióbn végzett válogatottak kerülnek.

Ezennel megvonhatjuk a magyar női felnőtt válogatott 2023. évi mérlegét: 6 győzelem, 2 döntetlewn, 5 vereség, vagyis a lehetséges 39 pontból 20-at szereztünk, ami valamivel több mint 50%, mindenképpen jobb, mint a tavalyi szezon kb. 39%-os mutatója. Sajnos, a hat győzelemből csak kettő született tétmérkőzésen, igaz, hogy az 5 veresélgből meg szintén csak 2. Ha csak a Nemzetek Ligája meccseket számoljuk, azokon a 2/2/2 győzelem, döntetlen és vereség mutatója 8/18 pont, vagyis majdnem 45%. Hogy ez jelentené az elit-tagság küszöbét, ízlés dolga; számomra nem. Hogy ezt az eredménysort hat újonxc bevetésével értük el, az dícséretes, de már soha nem derül ki, mi lett volna a helyzet a "nagy öregek" pályára küldése esetén. Véleményem szerint a női A-válogatottnak már érdemtelenül tagja Fenyvesi Evelin, Pápai Emőke és Süle Dóra biztosan, de talán továbbiak is. Ezt persze nem az én dolgom eldönteni, de látom, amit látok.

Kívánok a hölgyeknek sikeres, sérülésmentes szezont, és hogy valóban mözelítsenek az európai elit küszöbéhez.

Szólj hozzá