2014. sze 16.

UEFA női U19 Európa-bajnokság, selejtező, 2. kör

írta: Ross Satyr
UEFA női U19 Európa-bajnokság, selejtező, 2. kör

Az eredmények hozzáférhetőek. Nem akarna valaki elgondolkodni azon, hogy miért bukják el a nagylányok és a valamivel kisebbek a hazai rendezésű tornákat? Néhány rávezető tétel:

1. Soha nem Budapesten rendezik őket, annak ellenére, hogy a nem túl sok légióson kívül általában nagyon kevés, 2-3 %-nyi nem budapesti játékos van a keretben.

2. Működik a vezető urak és elvtársak által a lányokra kényszerített klubsovinizmus: pihenő időben se nagyon barátkozik FTC-s az MTK-ssal, a pályán pedig nem passzolnak egymásnak.

3. A több napos kényszerű összezártság ilyen korú nagylányok esetén nem éppen előnyös, tekintettel a 2. pontra.

Továbbra sem az eredményekkel foglalkozva: az MTK szezon eleji két sztárigazolása egymást múlta alul, bár más módon: egyikük sokat találkozott a labdával (sajnos), de talán 8 közül egyet ha meg tudott játszani, a másikuk még csak nem is igyekezett. Ezt a mondatot "a másikuk" hozzátartozója élőszóban erősen kifogásolta, a nem különösebben megválogatott szavai áradatában időt sem hagyva bármiféle válaszolásra, és lezárásként egyértelműen fenyegető mondatokat használt, bár ezt tanúk nélkül tette.

A 73-ik percig, amikor otthagytam a kínlódást és szenvedést, gyakorlatilag nem volt kapura lövésünk, idehaza, az előző meccsen 4 gólt benyelő ellenféllel szemben! Kíváncsi vagyok, ír-e egyáltalán az MLSZ valamit...

Szólj hozzá