2023. aug 16.

Információ az elmúlt szezonról?

írta: Ross Satyr
Információ az elmúlt szezonról?

A rendkívül kiterjedt információtartalmú MLSZ.hu site az elfogadott dokumentumok gazdag táházát tartalmazza, több évre - több labdarúgó szezonra - is visszamenőleg. Megkíséreltem latba vetni a legjobb keresési stratégiákat, de sajnos a segítségükkel sem sikerült nyomára akadnom a Szövetség női szakágának vezető edzője, Frau Kratz által összeállított éves vagy szezonális beszámolónak, sem az eredeti német, sem a közzététel céljából lefordított magyar nyelvi változatban.

kratz.jpgPedig értékes számadatokat tartalmazhatott volna, például azt, hogy a tétmeccsek 8 tagú sorozata alkalmából hogyan sikerülhetett az elméletileg elérhető 24 pontból (8 győzelem) mindössze 3 győzelemmel, döntetlen nélkül, 5 vereséggel mindössze 9 pontot (nagyjából 39%) összegurigatni, gyakorlatilag ugyanannyit, mint a megelőző szezonban, és ugyanannyit, mint a sikertelenség miatt félreállított Markó Edina vezetése alatt, A dokumentum hiányában persze azt sem lehetett megtudni,, melyek Frau Kratz elgondolásai a következő, 2023/24-es szezonra, amikor is a magyar válogatottnak Albánia, Észak-Írország és Írország csapatával szemben kellene kivívnia a női Nemzetek Ligája B. ligájának 1. csoportjából az A. ligába kerülést (a B. ligában 4 csoport van, 4-4 résztvevővel, amelyek tiszta bajnoki rendszerben, oda-vissza játszanak a csoport többi tagjával, és a csoportgyőztesek az A. ligába jutnak, szintén az A. ligába juthatnak a csoport másodikok, ha a megfelelő osztályozókon legyőzik az A. liga harmadik helyezetetjét. Magyarország az UEFA-koefficiensek alapján jelenleg a 23. helyen áll). A női Nemzetek Ligájának kimenetele határozza meg a 2025. évi Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.

Két laza felkészülési mérkőzésen a magyar női válogatott három gólt ért el - közülük  kettőt a belső védőink. Nem várom el - nem vagyok naív -, hogy a Női Bizottság bármely hivatalos személye, de akármelyik edző vagy szurkoló útba igazítson, hol és hogyan érhetem el a keresett két anyagot, csupán megemlítem a hiány tényét, hátha a most meginduló szezonra már elrendeli az MLSZ ilyen tartalmú anyagok összeállítását és közzétételét, ahogyan ez a férfi szakágban temészetes és megszokott. Nyelvi nehézségeim akkor sem lennének, ha az anyag(ok) eredeti, német nyelven készülnének.

Szólj hozzá