2022. aug 30.

Face to face

írta: Ross Satyr
Face to face

valcsi.jpgA Spanyolországban két nap múlva pályára lépő és világbajnoki selejtező mérközést játszó magyar női labdarúgó válogatott nagy valószínűséggel - figyelembe véve a keretbe behívottakat és a korábbi meccseket - olyan összetételben lép majd pályára, amelyben 6 játékos egyelőre a magyar bajnokságban, 5 pedig valamelyik külföldi ország bajnokságában részt vevő sportklub szerződtetett (profi) játékosa. Nagy azonban az esély arra, hogy a következő téli és nyári átigazolási ablakban ez az arány a légiósok javára változik meg. A magyar csapat az eddigi 7 mérkőzéséből 3-at megnyert, 4-et elveszített, 19 gólt szerzett és 16-ot kapott, átlagos gólkülönbsége meccsenként 2,7 szerzett és 2,3 kapott gól.

 pain_nat.jpgA jelenlegi teljes spanyol keretben összesen hat légiós szerepel, de a valószínű kezdőcsapatuk játékosai dominánsan otthon játszanak, többségük a Real Madridban. A spanyol válogatott a selejtező csoportjának eddigi hat mérkőzésén 45 gólt szerzett, és 0 gólt kapott, vagyis átlagos gólkülönbsége meccsenként 7 és fél szerzett és 0 kapott gól.

Jó összehasonlítási alap lehetne a két válogatott nemzetközi keresleti értéke például a Transfermarkt oldal adatai alapján, ezt azonban csak játékosonként lehetne összehasonlítani, talán valaki, például majd a meccs kommentátora megteszi ezt. Ez a várhatóan jelentős pénzértékbeli különbség némiképp magyarázhatja a majdan megszülető eredményt, de ne feledjük: a pénzes zsák nem képes sem gólt rúgni, sem az ellenfél gólhelyzetét elhárítani!

Szólj hozzá

nemzetközi profizmus női foci sportmarketing