2024. már 20.

Megkésett búcsú a Kratz-nagymamitól

írta: Ross Satyr
Megkésett búcsú a Kratz-nagymamitól

Az  MLSZ honlapján a felkért szerző hozsannázó, minden mondatábna hazug cikke állít márványszobrot Frau Margret Kratznak, a felnőtt magyar női labdarúgó válogatott csapat kudarcot kudarcra halmozó vezető edzőjének. Érdemes elolvasni a cikket itt, tökéletese jellemzi a szövetség értékítélet alkotási képességét.

Az eltet (hiábavalóan eltelt) három év alatt a csapat teljesítménye sem bármelyik szeezonban, sem összesítve nem érte el a 40%-ot, és itt figyelembe kell venni, hogy a győzelem értéke (3 pont) felfelé lóg ki az adatsorból.

A válogatott csapatunk Európában elfoglalt pozíciója A, miközben alig van 30-nÁl több ország a kontinensen, a FIFA-rangsorban 40 fölött vagyunk. Most nekiállhat az MLSZ a következő kudarcfelelős keresésének, eldöntve, hogy országon belül keresi-e, vagy felkéri a következő, külföldi, magyarul nem beszélő adminisztratív személyt. Nem csodálkozhatunk, hogy a korosztályos válogatottjaink mérkőzés-mutatói hasonlóan rosszak, a pénznyelő akadémiák semmi pozitívat nem szolgáltatnak.

Szégyen és gyalázat az MLSZ viselkedése, de a főszereplő hölgy szavaibó sem a valóság aranyllk ki; hazugságot hazugságra halmoz megalapozatlan öndícsérő szózatában. Semmi baj, elcsíphetjük más európai topcsapatok (ír, ukrán, koszovói, stb.) izgalmas meccseit. De mit kívánjunk Frau Kratznak? Egy kényelmes Íróasztalt az uefa-nál.

Szólj hozzá