2014. máj 11.

Holtversenyek … ? (4)

írta: Ross Satyr
Holtversenyek … ? (4)

Izgalmasan alakult a 2013/2014 évi női nagypályás labdarúgó bajnokság, a Jet-Sol Liga mind felsőházi, mind alsóházi rájátszásának végjátéka.

Felsőház

Rögzítsük a jelenlegi helyzetet. A 11. forduló után:

MTK

21

Astra

19

FTC

14

Viktória

7

A ma lejátszott meccsek alapján biztossá vált, hogy az MTK és az Astra vívja majd a bajnoki döntőt (a záró forduló dönt az első mérkőzés színhelyéről), és így természetesen az FTC és a Viktória fog a bronzéremért játszani. Nem maradt tehát tisztázatlan kérdés, a négy csapat a rájátszás utolsó fordulójában, a még hátra levő MTK – Astra és Viktória – FTC mérkőzésen tét nélkül gyakorolhat a helyosztókra.

Alsóház

Rögzítsük a jelenlegi helyzetet. A 11. forduló után:

Femina

25

UTE

14

Szeged

13

Honvéd

9

Két dolog biztos. Egyrészt a Femina megszerezte az alsóház első helyét, ezért ők az ötödik helyért megrendezendő helyosztó egyik résztvevője, és az első mérkőzésen ők a pályaválasztók. Másrészt a Honvéd biztosan kiesési rangadót játszik, vagy az UTE, vagy a Szeged vendégeként kezdve.

Ezt követően játsszunk el a záró forduló lehetséges mérkőzés-eredményeivel, szándékosan keresve a holtverseny lehetőségét. Dönteni akkor kell, ha pontazonosság alakul ki a második és harmadik helyen. Jelenlegi tudomásunk szerint ilyenkor a döntés alapjául a jelenleg hatályos Versenykiírás 8. pontjában foglaltak szolgálnak, de szubjektív megítélésem szerint annak tartalma pontosításra szorul. Az alábbi eredmények tehát jelenleg még a fantázia szüleményei, és a záró fordulót követően frissítjük őket a tényadatokkal.

A 12. fordulóban: UTE - Femina 0-1, Honvéd – Szeged 0-0

Femina

28

UTE

14

Szeged

14

Honvéd

10

Szólj hozzá