2014. máj 11.

Gólhercegnők

írta: Ross Satyr
Gólhercegnők

A leány utánpótlás korosztályokban végéhez közeledik a bajnoki sorozat (U17), illetve véget ért annak területi alapszakasza (U15). A csapatok közötti erőviszonyokat jól kifejezik az adott csoportok góllövő-listái. A kiemelkedően termékeny U15 Budapest B csoportban nem volt ritka, hogy egy csapat 34, 35 gólt szerzett, miközben egyet sem kapott.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy szép emlékű játékvezető koromban létezett egy olyan rendelkezés, mely szerint ha a játékvezető egy nagy gólkülönbséggel alakuló mérkőzés közben akár csak az egyik fél részéről komolytalan játékot észlel, vagy az egyik fél játékosai a középkezdést kivéve tartósan nem képesek átvinni a labdát ellenfelük térfelére, akkor véget vethet a mérkőzésnek.)

Az U17 bajnokságból még két forduló van hátra, az U15 korosztályban a szezon területi középdöntőkkel, majd az országos döntővel folytatódik, vagyis a hölgyek további ékköveket gyűjthetnek még a koronájukra. Felsoroljuk a jelenlegi állás szerinti legtermékenyebb gólszerzőket.

gólherc.jpg

U17 korosztály (16 mérkőzés):

KÓS PETRA KLAUDIA

56

MTK HUNGÁRIA FC

KRASCSENICS PETRA

45

FTC ZRT.

BÖCSKEI NIKOLETTA

27

VIKTÓRIA FC

FARÁDI-SZABÓ EDINA

21

VIKTÓRIA FC

MAGYAR VANDA ROXÁNA

20

MTK HUNGÁRIA FC

 

 U15, Budapest B (10 mérkőzés):

JANKOVITS LORETTA

53

ASTRA HFC KFT

MEGYESI REGINA

32

ASTRA HFC KFT

KISS ORSOLYA

30

XII. KER. ÖNK. HEGYVIDÉK SE

KRÁLIK FANNI

29

FTC ZRT.

DEMECS LILLA

23

XII. KER. ÖNK. HEGYVIDÉK SE

 

 U15, Nyugati csoport (12 mérkőzés):

BÓDAI VIKTÓRIA

40

GYŐRI ETO FC KFT.

BÖCSKEI NIKOLETTA

33

VIKTÓRIA FC H

NAGY VANESSZA

22

VIKTÓRIA FC (1), VIKTÓRIA FC H (21)

KARDOS ANNABELLA

14

GYŐRI ETO FC KFT.

BÁTORFI BOGLÁRKA

12

VIKTÓRIA FC H (11), VIKTÓRIA FC (1)

 

A fenti összeállításban nem szerepelnek azok az U15 csoportok, amelyekben a legtöbb gólt elért Gólhercegnő mérkőzésenkénti átlaga nem éri el a 3 gólt. Mivel a két korosztály között nem ritka az átjárás, könnyen megtörténhet, hogy egy adott játékos egyesületének mind U15-ös, mind U17-es csapatában (sőt, egyes esetekben a felnőttek között is) gólokat szerez. Ilyen összevont listát hivatalos források nem tárolnak, egy példa azonban a fentiekből is látható: a Viktória FC csatára, Böcskei Nikoletta a fiatalabbaknál 33, a kevésbé fiataloknál 27 gólt szerzett.

Gratulálunk a koronás hölgyeknek és udvartartásuknak, és köszönet az MLSZ adatbankjának a pontos naprakész adatokért.

Szólj hozzá

utánpótlás női foci egyéni teljesítmény gólkirálynő