2014. ápr 02.

Megtiszteltetés és felelősség

írta: Ross Satyr
Megtiszteltetés és felelősség

Az itt következő történet akár egy külföldi szövetség belügye is lehetne, de hátha vannak megszívlelendő tanulságai.

Amióta az MTK-t a női Bajnokok Ligájának sorsolása összehozta az 1. FFC Turbine Potsdam csapatával, majd egy kispályás téli felkészülési tornán is a meghívottak között volt bajnokcsapatunk, igyekszem figyelemmel kísérni a többszörös német bajnokcsapat háza táján történteket. Legutóbb a következő címmel jelent meg egy írás a Turbine oldalán: „Standpunkt zur Nominierung von Pauline Bremer für die WM-Qualifikationsspiele gegen Irland und Slowenien” (Álláspontunk Pauline Bremer nevezéséről az Írország és Szlovénia elleni világbajnoki selejtező mérkőzésekre).

A történet lényege: egy sztenderd kezdő játékos sérülése miatt a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hétfőn este pótlólag behívta a keretbe Pauline Bremert, a Turbine Potsdam 17 éves játékosát. Bernd Schröder főedző az egyesület ügyvezető igazgatójával, Mathias Morack-kal közösen fejtette ki erről az álláspontját. A lényeget rövidítve közöljük:

„Nagyon meglepett minket játékosunk nevezése az említett mérkőzésekre, már csak azért is, mert bármiféle előzetes egyeztetés nélkül történt, maga a játékos értesítette telefonon a csapat főedzőjét hétfőn este. Ezt követően jelent meg a DFB hivatalos közleménye anélkül, hogy egyesületünkkel megvitatták volna a játékos behívása mellett és ellene szóló érveket. Mivel egy 17 éves sportolóról van szó, fokozott felelősséget érzünk mind sportolói fejlődéséért, mind az oktatási rendszerben való előmeneteléért, és ebben a kérdésben folyamatosan egyeztetünk a szülői házzal is.

Sajnos, nem példa nélküli a DFB felelős edzőnői és az egyesületek közötti kommunikáció hiánya. Nem szeretnénk Pauline Bremer labdarúgó karrierjét akadályozni, azonban továbbra sem vagyunk meggyőződve arról, hogy számára az adott időpontban ez egy megfontolt döntés volna. Szükségesnek véljük, hogy minden érintett részvételével sürgősen beszéljük meg a történteket.”

 Amúgy Németország a selejtező sorozat eddigi öt mérkőzését megnyerte, 40 gólt rúgott és egyet sem kapott.

Szólj hozzá

vita nemzetközi utánpótlás női foci