2024. ápr 10.

"Keserű vala az török áfium"

írta: Ross Satyr
"Keserű vala az török áfium"

Előre bocsátom,hogy ennek az írásnak kizárólagos szövegszerű forrása az MLSZ.hu honlapon közreadott beszámoló, az ott leírtakat rendezzük számozott listába, nem fontossági sorrendben,

  1. Az öt cserejátékos közül hárovm - felszámolva az azeriek elleni hibát - jó időben lépett pályára, de sajnos közöttük volt a több szezon óta használhatatlan Fenyvei Evelin. Azzal semmi baj nincs, hogy mnd Kaján Zsanett, mind Zeller Dóra csak egy kurta félidőt kapott kezdőként. A 80. perc után becerélt Pápai Emőke és Süle Dóra gyönge volt ahhoz, hogy a válogatottságai számának növelésén túl bármi hasznosat műveljen. Ugyanakkor hiányzott mind a kezdőből, mind a cserék közül az előző meccs vitathatatlanul legjobbja, Öreg Cinthia.

  2. Űgy vettem ki a beszámolóból, hogy a második félidőben egyik csapatnak sem volt a kaput eltaláló lövése, de még védő által blokkolt lövése vagy fejese sem. Egy olyan csapatban, amelynek tagja Csiszár Henrietta, Szabó Viktória, Turányi Lilla, Kovács Laura, Csiki Anna, erre nincs jobb kifejezés, mint a szégyen-gyalázat.
     
  3. A meccset nem láttam, de az előző alapján feltételezem, hogy a csapatnak megy már a labda kihozása a kaputól, akár a kapus többszöri bevonásával is, de nem rosszak a hosszú előre ívelések sem, pontosan célba érnek és a címzett képes őket lekezelni, csak soha nem a kapu felé fordulva, hanem haszontalanul, hátra felé elpattanva. Sok hasznuk így nincsen, hacsak a megcélzott játékos nem jó cselező. De ha utána kényszerűen hátra passzolja a labdát ahelyet, hogy a pozíciós előnyét taktikai előnyre váltaná, akkor megette a fene az egészet, Ezt láttuk Azerbajdzsán ellen, nyilván ez folytatódott Isztambulban is.

  4. Azt nem tuddom a leírtak alapján megítélni, higy vajon Szőcs kapus tehetett-e volna bármit is a két kapott gól bármelyikének elhárításáért, akik látták a meccset vagy összefoglalót, megítélhetik. Azerbajdzsán ellen két magasan ívelt labdát kellett hárítania, megbirkózott velük.

  5. A párhuzamos mérkőzésen Svájc 4-0 arányban legyőzte Azerbajdzsánt, amivel azonnal a csoport élére ugrott, és nekünk éppen Svájc ellen nincs még lejátszott mérkőzésünk. A  svájci csapat az ázsiai világbajnokságon is jól helyt állt, egyértelmű favoritja a csoportnak. A megszerzett 1 pont nem mondható gyémánt kincsnek, de matematikailag semmi nincs még veszve, elérhetőnek tűnik a másodk hely, csak hát... El kellene felejteni az összállítási tévedéseket, a méltatlanul pályára küldött cserejátékosokat, meg kellene tanulni a támadó fejjátékot és a 16-oson kívülről történő kapura lövést. Ne tévedjünk: ez nem a menedzser feladata, hanem a pályaedzőké. A menedzsernek jó lenne elgondolkodnia Siklér Kinga, Sipos Lilla, Csigi Eszter,VágóFanny csapatba állításán. Nem bonyolult.
Szólj hozzá