2022. sze 04.

Megpróbáljuk

írta: Ross Satyr
Megpróbáljuk

A közelmúlt két nevezetes eseménye, a 2022-ben bajnoki címet szerzett FTC-Telekom női labdarúgó klub soron levő sikertelen próbálkozása a 2022/23-as UEFA Női Bajnokok Ligája selejtező köréből való továbbjutással - a döntő eredmény 1-3 a Rangers WFC ellen -, valamint a magyar női válogatott csapat veresége Spanyolországgal szemben - az eredmény 0-3 a világbajnoki selejező csoportban - erősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy a női labdarúgás néhány olyan kedvelője, ekik ebben a szakágban (jelenleg már) semmiféle tisztséget nem viselnek, hangot adott elégedetlenségének, és úgy döntött, hogy megkísérel kezdeményezni valamiféle pozitív killábalást a jelenlegi helyzetből.

Kialakítanának egy olyan jogi aktort (közhasznú civil egyesületet, nem profitorientált szereplőt), amely hangot adhat a tagok egyeztetett álláspontjának. A megalakulás időpontjában nem tartják kívánatosnak a Magyar Labdarúgó Szövetség egyetlen fizetett alkalmazottjának tagságát sem, kivéve, ha magánszemélyként kívánna közreműködni. Az utóbbi természetesen vonatkozik bármely hölgy- vagy férfi labdarúgóra, vezető és egyéb edzőre, klubvezetőre, egészségügyi közreműködőre, tévés elemzőre, és persze minden elszánt szurkolóra.

Tudjuk, hogy ez a megoldás komoly szakmai, jogi, közgazdasági ismereteket igényel, de azt is, hogy a potenciális egyesületi tagok rendelkeznek mindezzel. További részletekkel az idő múlásával szívesen szolgálok.

Szólj hozzá

nemzetközi támogatók finanszírozás profizmus női foci sportmarketing versenyrendszer fejlesztési stratégia