2014. júl 15.

Rómeó és Júlia városába igazolt Lilla

írta: Ross Satyr
Rómeó és Júlia városába igazolt Lilla

Pár nappal huszonkettedik születésnapja előtt írt alá az AGSM Veronához Sipos Lilla. A válogatott balszélső egy év után búcsúzott el az osztrák Südburgenland együttesétől, hogy az olasz csapat első magyar játékosa legyen.

A klub első magyar játékosának kulcsszerepet szánnak a veronaiak. „Szeretnénk, hogy fontos láncszeme legyen a játékunknak és a csapatnak.”– fogalmazott a klub. A szerződés aláírása után jöhetett a kézfogás, és az elmaradhatatlan fotózás a csapat mezében. A veronaiak honlapja hozzáteszi, hogy több más olasz együttes is szerette volna leigazolni a válogatott középpályást.

sipos-lilla2.jpg„Olaszország mindig is az egyik kedvenc országom volt, és a bajnokság az egész világon híres – fogalmazott Sipos a klub honlapjának. – Hallomásból tudom, hogy jó csapat a Verona, és jó érzés egy ilyen erős csapathoz tartozni. Nagy lehetőséget és egyben kihívást jelent.”

Az olaszok honlapja röviden bemutatja Sipos Lilla eddigi állomáshelyeit, megemlítve, hogy a Viktória-Trend Optikával 2011-ben kupa-aranyat nyert. Kiemelik, hogy Sipos több mint harminc alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így nincs híján nemzetközi rutinnak. „A bal szél az én világom, de az edző dönthet úgy, hogy belső középpályásként vet be, mert ismeri az erősségeimet és a gyengéimet is.”

Sipos Lilla tehát születésnapjára nagyszerű ajándékot kapott, ami a veronaiak szerint ugyan nem volt becsomagolva, de nagy örömet szerzett a fiatal futballistának. Megemlítik a Lilla karján található tetoválást is, utalva arra, hogy a futball és a család szeretete kéz a kézben járnak nála. „A kifejezés a családom iránti elkötelezettségemet jellemzi. Szüleim nevének kezdőbetűje, illetve a »Ti Amo« (Szeretlek) kifejezés arra utal, hogy mindig a szívemben lesznek.”

Forrás: FociClub.hu

Szólj hozzá

átigazolás női foci Bajnokok Ligája Borisz Verona Sipos Lilla