2014. jún 23.

Leány U15 bajnoki döntő: Féltávhoz érve

írta: Ross Satyr
Leány U15 bajnoki döntő: Féltávhoz érve

Ne tévesszen meg senkit a bejegyzés címe alatt látható dátum: ez a rész-összefoglaló igazából két nappal korábban, június 21-én, a bajnoki döntő torna első napjának lezárása után íródott.

Befejeződtek tehát az első napi küzdelmek a csoportokban, ismert a holnapi program. Ha apróbb csúszásokkal is, de minden esemény rendben lezajlott. Amint az első napról készített album fényképei tanúsítják, a rendezők részéről mind Jászberény város önkormányzata, mind a Jászberényi FC sportegyesület magas szinten képviseltette magát, de a szükséges „aprómunkából” is kivették részüket a klub NB II osztályú női labdarúgó csapatának tagjai, akik szabadidejüket áldozták az esemény zökkenőmentes lebonyolításának támogatására.

Külön köszönet illeti a sportegyesület elnökhelyettesét, Nagy Anita kisasszonyt és a sportegyesület titkárát, Horti Emese kisasszonyt, akik végig rajta tartották a szemüket minden részleten, és nem volt olyan, a tudósítói munka sikerét célzó kérés, amelyet ne teljesítettek volna azonnal, szakszerűen és udvariasan.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága által küldött hat fiatal, de tapasztalt játékvezető nagy rutinnal sajátította el az újszerű feladatmegosztást kívánó, a kézilabda játékvezetésre emlékeztető rendszert. Nemcsak hibátlanul vezették végig a mérkőzéseket, de szükség esetén pedagógusként is jelesre vizsgáztak. Ehhez természetesen alapfeltétel volt, hogy a sportszerű küzdelmekben minden játékos és minden csapatvezető is partner volt.

Az első nap tapasztalatai alapján meggyőződésem, hogy sikeres és emlékezetes tornaként vonul be a sportág történetébe a leány U15-ös korosztály 8 csapatos, két napos bajnoki döntője.

Szólj hozzá

selejtező utánpótlás játékvezetés női foci U15 bajnoki sorrend