2014. jún 02.

A Honvéd rejtélyes tavasza

írta: Ross Satyr
A Honvéd rejtélyes tavasza

A női Jet-Sol Liga legfelső osztályának alapszakaszi küzdelmei során a Honvéd meglehetősen mérsékelten szerepelt. A tizennégy bajnoki meccsén egy győzelem mellett egy döntetlent sikerült elérnie, de a rájátszásba mindössze két pontot vihetett magával. Egyéb tényezők mellett a sikeres játékospolitika révén – egy makedón és két albán légiós érkezett a csapathoz – a csapat addigi húzóemberei is több támogatást kaptak, és az együttes megtáltosodott, szorosan felzárkózott az alsóház második és harmadik helyén álló csapatához.

A rájátszás első öt fordulójában mindössze két vereséget szenvedtek, egy döntetlen mellett két győzelmet is arattak. A hatodik, záró forduló megkezdésekor reális esélyük volt a kiesés egyenes elkerülésére, de ehhez még győzelem esetén is be kellett volna segítenie a Feminának, amely azonban – már biztos résztvevőjeként az 5-6. helyért játszandó helyosztónak – Újpesten nagyszerű mérkőzésen csak döntetlent ért el. Ez az egy pont pedig az Újpestnek aranyat ért, ők nyerték el a jogot az 5. helyezésért lejátszandó helyosztón való részvételre. A Honvéd otthon legyőzte a Szegedet, így e két csapat párharcából kellett kikerülnie az egyenes kiesőnek: a helyosztó párharc vesztesét várta ez a balsors.

ho-szeg.jpgA szegedi kirándulás nem kezdődött rosszul, ám az egyenlő erők első félidei összecsapását a második részben egy szegedi gólfesztivál folytatta (1-5). A kiírás értelmében azonban a gólkülönbségnek semmi szerepe nincsen: a győzelemnek csak a ténye számít. A Honvédnak, amely új összetételében pályára lépve a rájátszásban mindkétszer legyőzte a Szegedet, reális esélye lehetett a visszavágásra. Valaminek azonban a helyosztó párharc két mérkőzése között történnie kellett, mert a budapesti csapat a visszavágóra a három légiósa nélkül állt ki (csereként sem voltak jelölve), és bár a lehető legkisebb különbséggel, két rögzített szituáció után vereséget szenvedett (1-2).

Remélhetően megtudjuk előbb vagy utóbb, hogy mi indokolta a Honvéd három légiósának mellőzését az utolsó szalmaszál megragadására, a legfelső osztályban való maradás esélyének meghosszabbítására lehetőségét nyújtó mérkőzésen.

Szólj hozzá

vita kérdések kiesés női foci helyosztó