2014. máj 27.

Női BL 2014/2015

írta: Ross Satyr
Női BL 2014/2015

Az UEFA már jó előre készül a női Bajnokok Ligája következő sorozatának megrendezésére. Összeállítottak egy ország-rangsort az előző öt szezonban elért nemzetközi eredmények alapján, amely itt látható. Ezen a ranglistán Magyarország a 22-edik, vagyis a rangsor első felébe került.

WCL.jpg

A rangsor alapján az UEFA különböző sémákat dolgozott ki attól függően, hogy hány csapat (53 és 62 között) nevez be a sorozatra. A 32-es főtáblán bekapcsolódó élcsapatok közül biztos résztvevő a címvédő német Wolfsburg. További 16 csapat, nyolc tagország (FR, DE, SW, RU, EN, IT, DEN, CZ) bajnoka és ezüstérmese szintén a főtáblán indul. Ugyanez a kiemelés illeti meg – a benevezettek létszámától függően – legalább még három (NOR, SP, AUT), de legfeljebb még nyolc (az előző hármon kívül még ICL, KH, NL, SCO, POL) ország bajnokát.

Ez azt jelenti, hogy legalább 20, legfeljebb 25 csapatnak nem kell selejtező tornát játszania. A többi ország bajnokai – közöttük a magyar bajnok is – selejtező tornákon harcolhatják ki a főtábla megmaradó legalább 7, legfeljebb 12 helyére való fölkerülést. A tornák helyszínét és a résztvevőket későbbi időpontban jelöli ki és közli az UEFA.

Frissítés: Azóta véglegessé vált, hogy 22 csapat kerül fel selejtező nélkül a főtáblára. A megmaradt 10 helyért nyolc selejtező tornát bonyolítanak le 32 csapat részvételével, ahonnan a csoportgyőztesek és a 2 legjobb második jut fel az egyenes kieséses táblára. Az MTK Hungária az 1-es kalapba került és várja az ellenfeleit.

Szólj hozzá

selejtező nemzetközi erősorrend női foci Bajnokok Ligája