2014. máj 03.

Holtversenyek … ? (2)

írta: Ross Satyr
Holtversenyek … ? (2)

Izgalmasan alakul(hat) a 2013/2014 évi női nagypályás labdarúgó bajnokság, a Jet-Sol Liga alsóházi végjátéka is. Rögzítsük a jelenlegi helyzetet:

A 9. forduló után:

Femina

20

UTE

11

Szeged

10

Honvéd

9


Egyetlen dolog biztos csupán: a Femina már nem lehet sem egyenes kieső, sem hármas holtverseny részese. Ezt követően játsszunk el a lehetséges jövőbeni mérkőzés-eredményekkel, szándékosan keresve a holtversenyek lehetőségét. A kiírás jellegéből fakad, hogy ha akár az első és második, akár a harmadik és negyedik helyen alakul ki pontazonosság, azt nem kell feloldani: az érintett csapatok játszanak az ötödik, illetve a hetedik helyért. Dönteni akkor kell, ha a hátra levő három fordulót követően hármas pontazonosság alakul ki a második, harmadik és negyedik helyen, illetve ha kettős pontazonosság alakul ki a második és harmadik helyen. Jelenlegi tudomásunk szerint ilyenkor a döntés alapjául a jelenleg hatályos Versenykiírás 8. pontjában foglaltak szolgálnak, de szubjektív megítélésem szerint annak tartalma pontosításra szorul. Az alábbi eredmények tehát jelenleg még a fantázia szüleményei, és fordulóról fordulóra frissítjük őket a tényadatokkal.

A 10. fordulóban: Femina – Szeged 1-0, UTE – Honvéd 0-1

Femina

23

UTE

11

Szeged

10

Honvéd

12


A 11. fordulóban: Honvéd – Femina 0-0, Szeged – UTE 1-0

Femina

24

UTE

11

Szeged

13

Honvéd

13


A 12. fordulóban: UTE - Femina 1-0, Honvéd – Szeged 0-0

Femina

24

UTE

14

Szeged

14

Honvéd

14


Ezeket a fenti előrejelzéseket természetesen már a mai és holnapi meccsek tényadatai felülírhatják. Az elemzést ezek tudatában folytatjuk majd.

Szólj hozzá

vita női foci versenyrendszer bajnoki esélyek