2022. sze 03.

Nem áll meg az élet

írta: Ross Satyr
Nem áll meg az élet

Elkönyveltük tegnap késő este, hogy az utolsó VB-selejtező csopormeccsünk pontosan úgy zajlott le, ahogy vártuk. Egyetlen kellemes meglepetés érte csak a nézőt: Bíró Barbi professzionális, szinte hősies játéka. Ő is azok között van, akik hamarosan integetnek nekünk valamelyik nemzetközi légijárat lépcsőjéről.

A meccsel kapcsolatban hátra vannak még bizonyos adminisztrációs teendők, de a rossz hangulatot enyhítheti a hétfői "sörmeccs" Gibraltár ellen. Azt hazarepülés követi, majd visszailleszkedés a hazai mindennapokba, készülés a következő bajnoki meccsre, illetve visszailleszkedés az élet megszokott kerékvágásába.

A közelmúlt napokig leggazdagabb információforrás, a furcsa nevű Nőifoci.com Facebook oldalán, de privát üzenetváltásokban is sok minden felmerült, felfokozott szurkolói állásfoglalások íródtak le és - ahogy mindig - gördülnek majd le a sehovába. Nem zárható ki, hogy felelős MLSZ figurák elolvassák őket, de ez minden. Kezd azért valami kibontakozni, egyféle "alulról kezdeményezett" kérdezz-felelek jelegű alkalom  - nevezzük átmenetileg konferenciának - megszervezése sokak szerint segíthetne a magyar női futball tapasztalható stagnálásán, talán süllyedésén. A keretek kibontakoztatása most folyik, hamarosan eldől, vezet-e ez a szurkolói felzúdulás bármi eredményre. Felkészültségem, érdeklődésem miatt nem kizárt, hogy aktívan részt veszek ebben a folyamatban. Ha valaki kétségbe vonja a javítási szándékomat, olvasgasson el ebben a blogban korábbi bejegyzéseket. Megteszik ezt sokan, a számok elárulják, de nem nyilvánítanak írott véleményt, még kódolt felhasználónévvel sem. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a jövőben módosul.

Most is mellőzöm bármiféle képi, hang alapú vagy egyéb anyag beiktatását, és azt a reményemet is, hogy várnám bárki hozzászólását.

Szólj hozzá

vita konferencia nemzetközi női foci versenyrendszer