2014. jún 26.

Leány U15 bajnoki döntő: Zárójegyzőkönyv

írta: Ross Satyr
Leány U15 bajnoki döntő: Zárójegyzőkönyv

U15 Döntő 1 nap 006.jpgA Magyar Labdarúgó Szövetség által a leány U15 utánpótlás korosztályban kiírt, alapvetően regoinális jellegű bajnokság országos döntő tornájára június 21-én és 22-én került sor, a középdöntőkből bejutott 8 csapat részvételével (a csapatképek itt láthatók). A házigazda Jászberény Város önkormányzata, a helyszín a Jászberényi FC sporttelepe volt. A torna lényeges mozzanatait igyekezett megörökíteni egy „virtuális oldal” az ismert közösségi portálon, itt: Az oldalon található rövidebb szöveges észrevételek, de az azok kapcsán kialakult „beszélgetések” is igényt tarthatnak az olvasók érdeklődésére.

Amit egy, az MLSZ által működtetett sportesemény-sorozatról meg kell őrizni, így például a mérkőzések eredményét, résztvevőit, az események időhöz kötését, azt a megbízható Adatbank tárolja. A link megnyitása után meg kell keresni a „leány U-15 döntő helyoszt” sort, majd a „2. forduló” sort. A részletes adatok az innen elágazó további oldalakon: a Jegyzőkönyvekben és a játékosok adatlapjain találhatók.

Végtáblázat.bmpA záró táblázatban a vegyes lebonyolítási forma miatt (csoportmeccsek, keresztbe játszás a felső- és az alsóházban,  helyosztók) a "megszerzett pontok" nem tükrözik a végső sorrendet. A gólkirálynő Oláh Adrienn (Astra Persecutor FC, 6 gól), a nyolc csapat vezető edzőjének választása alapján a torna legjobb kapusa Varga Kamilla (Győri ETO FC), a torna legjobb játékosa Dunai Eszter (Ferencvárosi TC) lett.

A megyei labdarúgó szövetség által delegált játékvezetők közmegelégedésre, az új rendszerű felállást „kapásból” elsajátítva vezették le a mérkőzéseket, úgy, hogy a két nap húsz mérkőzésén csupán egyetlen sárga lapos figyelmeztetést kellett kiosztaniuk.

A torna első napjának fontosabb eseményei itt láthatók, a második nap történéseibe pedig ez az album enged bepillantást. Az eseményről a bajnokságot működtető MLSZ Versenyszervezési Osztály munkatársa, Koltai Zoltán úr adott interjút, amely itt olvasható. A tornát lebonyolító Jászberényi FC elnöke és egyúttal a patronáló szerv, Jászberény Város Önkormányzatának jegyzője is a megcélzott interjúalanyok között van, mivel az ő és munkatársainak észrevételei is iránymutatóak lehetnek. Van tehát esély arra, hogy ez a szöveg a közeli jövőben kiegészül erre a másik interjúra mutató hivatkozással is.

Szólj hozzá

kapus utánpótlás női foci különdíj gólkirálynő U15