2014. jún 19.

Leány U15 országos döntő: Beharangozó

írta: Ross Satyr
Leány U15 országos döntő: Beharangozó

Ezen a hétvégén, egy kétnapos torna keretében kerül sor a leány U15 korosztály országos bajnoki döntő tornájára. A házigazda Jászberény, a torna keretében a területi középdöntőkből bejutott nyolc csapat két csoportban kezdi meg a küzdelmeket. Az első nap, amint alább a részletes programon látható, mindkét csoporton belül teljes bajnoki körre kerül sor és a csoporton belüli sorrend alapján kialakul a felső ág (a két csoport első és második helyezettje) és az alsó ág (a két csoport harmadik és negyedik helyezettje). A keresztbe játszásokat követően kerül sor a négy helyosztó mérkőzésre. A bajnoki döntő tervezett kezdési időpontja június 22-én, vasárnap, 14:00 óra. Az érmek, díjak ünnepélyes átadására 15:00 órától kerül sor.

döntő programja.jpg

A Kisasszonyfutball blog és Facebook oldal képviselője jelen lesz a torna mindkét napján és igyekszik friss tudósításokkal kielégíteni azok érdeklődését, akik kénytelenek távol maradni az eseménytől, amely – egy nappal azt követően, hogy a ZTE és a Szeged a visszavágón megküzd a következő szezon utolsó NB I-es helyéért – végleg lezárja a szezonnak a pályákon lejátszódó szakaszát.

Tekintsünk vissza a 2013/2014 évi leány U15-ös bajnokságra! Ebben a legnépesebb korosztályban hat régióban 37 csapat nevezett be és közülük 36 (valahogyan) végig is játszotta a bajnokságot. Nagyon megszakadniuk nem kellett, hiszen például a „Budapest A” csoportban egy visszalépés miatt tavaly szeptember 28. és idén május 1. között mindössze nyolc bajnoki találkozóra kerülhetett sor. Ami a mezőny erősségét, kiegyenlítettségét illeti, álljon itt sorra a hat régióban végül az élen végzett csapatok gólkülönbsége: 99-5, 64-7, 55-7, 58-6, 44-6, 112-5. (Ebben az utóbbi csoportban a második helyezett gólkülönbsége 171-12 volt, vagyis a tíz bajnoki meccs alapján átlagban több mint 17 gólt szereztek a lányok.)

A területi középdöntők négyszer három csapata között természetesen jóval szorosabb eredmények születtek, előfordult, hogy egyetlen gól döntött továbbjutásról illetve kiesésről. Erről a szakaszról részletesen beszámoltunk itt, megelőlegezve, hogy a döntők színvonala magasabb lesz. Nos, meglátjuk és tőlünk telhetően meg is láttatjuk.

Szólj hozzá

utánpótlás női foci helyosztó U15