2014. jún 07.

Csukódik a Mókatár

írta: Ross Satyr
Csukódik a Mókatár

Mi van hátra a 2013/2014 szezonból? E hét végén befejeződött az U17 bajnokság és eldől, hogy melyik csapat lesz a Szeged kihívója a következő szezon NB1-es tagságáért. Egy hét múlva lesz egy felnőtt válogatott világbajnoki selejtező meccs. Rá egy hétre felavatjuk az U15 bajnokság győztesét és helyezettjeit, valamint eldől, hogy a Szeged megtartja-e NB1-es tagságát. Nyár végére esik azután még egy felnőtt világbajnoki selejtező, de közben alighanem megkezdődik már a következő szezon felnőtt bajnoksága.

A vonatkozó Versenykiírásokból megtudhatjuk, hogy a két felnőtt osztályban az MLSZ serleg- és oklevél-díjazásban részesíti a legsportszerűbb csapatot és a gólkirálynőt. Az NB1-ben ezen kívül – az edzők választása alapján – a legjobb kapust és a legjobb mezőnyjátékost is. Az U17 korosztályban is serleget kap a gólkirálynő.

mókatár.jpg

A címben amúgy szándékosan szerepel a „csukódik” visszaható állítmány a kétségtelenül jóval elterjedtebb „zárul” helyett. Aki ugyanis a hosszúnak ígérkező nyári szünet idején, jobb dolga nem lévén, errefelé kóricál, annak nem lesz szüksége kulcsra: elég lesz a kilincset lenyomnia, hogy szertenézhessen összes termeinkben. Ha figyelmesen teszi ezt, akkor tapasztalni fogja, hogy volt egy speciális nap, éppen a kezdőnap, amikor nagyszámú bejegyzés került fel a felületre – a magyarázat az, hogy ők egy másik, nem kimondottan a női labdarúgással foglalkozó blogomból kerültek át ide egyetlen művelettel. A bejegyzések létrehozási dátumának valós tartománya a múlt év augusztus vége és az idei év június vége közötti mintegy tíz hónapot íveli át.

Hogy az említett időszak alatt hány bejegyzés született, az első pillantásra nem olvasható le az éppen megjelenő oldaltartalomról – összeállítottam viszont egy Tartalomjegyzéket, amely kívánságra megtekinthető itt. Ez abban segíthet, hogy a Keresés alatti mezőbe a felkeresni kívánt cikk címének egy kulcsszavát beírva jó esetben azonnal oda lehet jutni a kívánt bejegyzéshez. A bejegyzések szövege – a színesítő ábrák nélkül – 74 nagy alakú, A/4 oldalt tesz ki, vagyis egy fél könyvet. A tartalmukat illetően egyet kell értenem egy napokban kapott észrevétellel: egy ideális világ ideális körülményei között mozgó ideális szereplőket tételez fel.

Elkövettem egy trükköt, amely nekem is segít: volt egy olyan címke, amelyet az összes bejegyzés „élesítésekor” megjelöltem. Aki a jobb oldali Címkék listában leolvassa a „női_foci” címke mögött zárójelben látható számot, az előtt többé nem titok: ezzel a témával a mai napig 57 bejegyzés foglalkozik. Rendben, mondhatná a nézelődő, ennyit írt meg a blog gazdája; de mi jutott el a Nyájas Olvasóhoz? A blog statisztikai nyilvántartó rendszere széles körű adathalmazt tartalmaz sok mindenről – de ahhoz, sajnos, csak a blog gazdája férhet hozzá. Ezért az itt következő adatokat „cserkész becsszóra” sorolom fel.

Időtartam

Bejegyzés

Letöltés

Látogató

Látogatás

213 nap

57

3626

1912

2158

Átlagérték naponként

63,6

33,5

37,9

 

A legélénkebb érdeklődés az „Aranyalap” sorozat kezdő darabját, a Bíró Barbarával készített interjút kísérte (eddig 702 letöltés, de ebben az én saját kb. 30-40 látogatásom is benne van). Ez arra ösztönöz, hogy a sorozatot folytassam; hamarosan megjelenik itt a következő darab.

Szólj hozzá

statisztika női foci szezon összefoglaló