2013. nov 25.

Pótmeccs

írta: Ross Satyr
Pótmeccs

Néhány nap múlva pótolják a 2013/2014 szezonra kiírt női nagypályás nemzeti bajnokság első osztályának – a főtámogató nevével a JET-SOL Ligának – egyetlen hátralevő mérkőzését, amelynek kimenetele lényegesen befolyásolhatja a bajnokság további szakaszának kimenetelét.

Ha a mérkőzést a már most is két ponttal vezető „örökös bajnok” nyeri, akkor öt ponttal meglép az üldözőitől. Ezzel a jelenleg negyedik helyen álló klubnak jelentősen megnehezednek – de természetesen még nem múlnak el véglegesen – a kilátásai arra, hogy a rájátszás további mérkőzései alapján megszerezhesse az első két hely egyikét, ami feljogosítaná arra, hogy ki-ki meccseket játszhasson a bajnoki címért. Ellenkező esetben a mezőny jobban összetömörül, a négy csapat hét ponton belülre kerül. Eldöntetlen végeredmény esetén a megszerzett pontszámok „fesztávolsága” tíz pont lenne.

Nem közömbös tehát, milyen eredményt hoz a mérkőzés, ezért feltételezhető, hogy volna jelentős nézői érdeklődés – ehhez képest, nem túlzás, megdöbbenve állunk az időpont és helyszín kiválasztása előtt. Keressünk indokokat arra, miért Agárdon játsszák le a meccset csütörtök délután!

  • A klubok nyilván szeretnék, hogy a játékosok minél korábban megkezdhessék téli pihenőjüket.

  • Ügyelni kell a romló időjárásra, ezért kell minél előbb letudni a mérkőzést.

  • A munkanap miatt csak villanyfényes helyszín jöhet szóba, ilyen pálya bérlése Budapesten feltehetően költséges volna.

Többen is felvetettük, hogy mindössze nem egészen két nap múlva, szombaton délelőtt vagy kora délután egy kézenfekvő időpont lehetett volna, természetesen Budapesten – de ezzel már elkéstünk. Majd telefonon, interneten értesülünk a történésekről, és talán megnézhetjük majd utólag a már megszokott minőségű mozgóképes összefoglalót.

Szólj hozzá

vita női foci versenyrendszer bajnoki esélyek