2013. nov 17.

Őszi zárás - vagy majdnem...

írta: Ross Satyr
Őszi zárás - vagy majdnem...

A JET-SOL Liga női NB1 2013/2014 évi kiírásának őszi szezonja két mérkőzés híján befejeződött. Nézzük végig, hogyan alakul majd a tavaszi rájátszás során a felsőház, illetve az alsóház mezőnye.

Felsőház

Eldőlt, hogy az MTK, az Astra, a Viktória és az FTC jut a felsőházba. A tavaszi rájátszásba magukkal vitt pontok többsége is ismert: a november végi MTK-FTC mérkőzésen kívül egy márciusi MTK-Viktória hiányzik csak az alapszakaszból. Ezeket a pontszámokat viszik majd a csapatok a felsőházi rájátszásba:

Astra:  12 pont
MTK:     9 pont (2 hátralévő meccs)
FTC:      6 pont (1 hátralévő meccs)
Viktória: 3 pont (1 hátralévő meccs)

Mivel a rájátszás során akár 18 pont is hozzáadható az eddigiekhez, bármelyik csapat bajnok lehet még, hiszen ehhez első lépésben elég a pontszámok alapján a második helyet elérnie. Nem akarok tippeket adni, hiszen a csapatok vezetői ezt nélkülem is tudják, de a téli szünet során jelentős erősítéssel - aminek a formája lehet akár három-négy játékosnak egy fél szezonra érvényes kölcsönvétele - valóban bármelyik csapat bajnok lehet, és az esetleges bajnoki jutalmon felül, sikeres BL selejtező kör után, akár meg is térülhet a ráfordítás.

Alsóház

Az alsóházi egymás elleni eredmények alapján - mivel itt is csupán egyetlen mérkőzés hiányzik az alapszakaszból, a márciusi Szeged-Femina -, a tavaszra átvitt pontszámok az alábbiak:

Femina: 11 pont (1 hátralévő meccs)
Szeged:  9 pont (1 hátralévő meccs)
UTE:       8 pont
Honvéd:   3 pont


A fentiekből az következik, hogy az alapszakasz tavaszra áthúzódó két fordulójának 8 mérkőzése közül kettőnek még lesz jelentősége, hatnak azonban - köztük a záró forduló mind a 4 mérkőzésének - abszolút semmi. Ehhez azonban a szegedi csapatnak Budapestre, az UTE csapatának meg Szombathelyre kell majd teljesen fölöslegesen elutaznia...


Szólj hozzá

átigazolás női foci rájátszás bajnoki esélyek