2014. ápr 29.

Holtversenyek …? (1)

írta: Ross Satyr
Holtversenyek …? (1)

Izgalmasan alakul(hat) a 2013/2014 évi női nagypályás labdarúgó bajnokság, a Jet-Sol Liga felsőházi végjátéka. Rögzítsük a jelenlegi helyzetet:

A 9. forduló után:

MTK

20

Astra

13

FTC

11

Viktória

6


A hátra levő meccsek alapján elmondható, hogy az MTK – akár első, akár második helyen, és akár az Astra, akár az FTC ellen – biztos résztvevője a bajnoki döntőnek. Ezt követően játsszunk el a lehetséges jövőbeni mérkőzés-eredményekkel, szándékosan keresve a holtversenyek lehetőségét. A kiírás jellegéből fakad, hogy ha akár az első és második, akár a harmadik és negyedik helyen alakul ki pontazonosság, azt nem kell feloldani: az érintett csapatok játszanak az első, illetve a harmadik helyért. Dönteni akkor kell, ha vagy a második és harmadik, vagy pedig a második, harmadik és negyedik csapat végez azonos pontszámmal. Jelenlegi tudomásunk szerint ilyenkor a döntés alapjául a jelenleg hatályos Versenykiírás 8. pontjában foglaltak szolgálnak, de szubjektív megítélésem szerint annak tartalma pontosításra szorul.


Az alábbi eredmények tehát jelenleg még a fantázia szüleményei, és fordulóról fordulóra frissítjük őket a tényadatokkal.

A 10. fordulóban: Astra – FTC 0-0, Viktória – MTK 1-0

MTK

20

Astra

14

FTC

12

Viktória

9


A 11. fordulóban: Astra – Viktória 0-1, FTC – MTK 1-0

MTK

20

Astra

14

FTC

15

Viktória

12


A 12. fordulóban: MTK – Astra 0-0, Viktória – FTC 1-0

MTK

21

Astra

15

FTC

15

Viktória

15


Természetesen kialakulhat „egyszerű” holtverseny a második és harmadik helyen is, mégpedig többféle módon, de ezzel egyelőre nem foglalkozunk.

(Folytatása következik)

 

 

Szólj hozzá

vita női foci versenyrendszer bajnoki esélyek