2014. sze 07.

A leány U16 válogatottról

írta: Ross Satyr
A leány U16 válogatottról

Örömmel idézek ide egy nagyon jó hírt az MLSZ berkeiből, de hozzáfűzni valóm is van.:

"Alakul az U16-os válogatott!

A magyar női futballnak régi igénye, hogy a tehetséges, arra érdemes lányok, akik a szakág jövőjét jelenthetik, minél hamarabb kapcsolódjanak be a nemzetközi vérkeringésbe.

Már évekkel ezelőtt felvetődött, hogy az ifjúsági (U17) válogatott "előszobájaként" jöjjön létre a fiatalabb korosztályban is csapat - úgy tűnik, most válik valósággá az elképzelés. Markó Edina, az A-válogatott szövetségi kapitánya, levélben fordult az edzőkhöz, szakemberekhez, segítsék a stáb munkáját azzal, hogy felhívják a figyelmet a csapatukban, illetve környezetükben játszó tehetséges kislányokra, ha tudnak ilyenekről... stb.  
Természetesen, a kiválasztási folyamat nem most kezdődik, a két korosztályos válogatott edzője, Turtóczky Sándor és Lévay Andrea már fél éve figyeli az 1999-es, valamint 2000-es születésű gyerekeket.

A tényleges kiválasztóra október 6-7-én kerül sor. A szövetségi edzők elsősorban az 1999-es korosztályt gyűjtik össze. Az ajánlásokban már szerepelhetnek a 2000-es születésű kislányok is, akik majd áprilistól csatlakoznak a csapathoz, de közülük a legtehetségesebbek akár már most a kerettel készülhetnek. A szövetségi edzők - ezúton is - kérik a szakembereket, hogy javaslatukat legkésőbb 2014. szeptember 19-ig, emailben juttassák el Lévay Andrea szövetségi edző (levay.andrea@mlsz.hu) részére. A javaslatok a következő adatokat tartalmazzák: Játékos: neve, születési ideje, milyen poszton játszik, milyen lábas; Egyesületének neve, e-mail címe; Edzőjének neve, telefonszáma, e-mail címe."

Eddig az idézet. Ehhez felidézem egy bejegyzésemnek egy részletét ez év júniusából, itt:

A Ferencváros csoportmérkőzéseit nem láttam, de látatlanban bízhatunk abban, hogy a csapat keretének szinte minden tagja kerettag lehet, így őket külön nem is emelem ki. A kapus posztjának betöltéséért nálam egyenlő eséllyel indulna harcba Varga Kamilla (ETO), Kiss Virág (Victoria) és Steinbach Eszter (MTK). Szélső védőként tetszett Balázs Krisztina (Victoria), Ruszó Zsuzsanna (DVTK), és az ETO mindkét szélső védője (mert abban a csapatban két Fél jóval több, mint egy egész - bocs, lányok). A középső védő nálam Horváth Viktória (Victoria) és Kovács Laura (ETO) lenne. Középpályások: Böcskei Niki, Janus Izabella (Victoria) és Pálya Eszter (MTK), csatár Bódai Viktória (ETO), Bátorfi Boglárka (Victoria) és Oláh Adrienn (Astra). Ez 15 nagylány; és ismétlem: egyrészt egy igazi laikus által megnevezve, másrészt az FTC játékosai nélkül. Kezdődhet a vita!"

Szólj hozzá